Tartarini Auto SpA je vodeća italijanska kompanija koja se bavi razvojem i proizvodnjom autogasnih sistema. Sa ovim nazivom je osnovana 2000-te godine, ali vuče korene iz 1941. kada je otpočeto istraživanje i iskorišćavanje prirodnog gasa kao alterativnog oblika goriva.

Početkom 2007. godine Elettrico donosi stratešku odluku i zapocinje saradnju sa italijanskom kompanijom TARTARINI AUTO S.p.A. kao njen ekskluzivni distributer za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. Od 2008 godine, firma Elettrico potpisuje ugovor sa kompanijom Auto Cacak za ugradnju Tartarini uredjaja u nova vozila pri cemu se zadrzava garancija na motor. Od Avgusta 20012.godine je otpocela saradnja izmedju Hyundai Auto i firme Elettrico za ugradnju Tartarini uredjaja u sva Hyundai vozila, gde se, takodje, zadrzava garancija na vozilo, nakon ugradnje a sama garancija na uredjaj je 3godine.

Tartarini odgovara zahtevima celokupnog automobilskog tržišta: od tradicionalnih karburatorskih vozila, vozila sa elektronskim ubrizgavanjem benzina, vozila sa lambda sondom i katalizatorima, pa sve do striktnih zahteva protiv zagađenja, kao što su EURO 4, EURO 5 i EURO 6 norme. Tartarinijevi uređaji se lako ugrađuju i u automobile sa OBD dijagnostikom , uz minimalne razlike u perfomansama, potrošnji i poboljšanom emisijom izduvnih gasova. Najnoviji sistemi sekvencijalnog ubrizgavanja gasa, kao i sistemi starije generacije, se usklađjuju sa važećim evropskim standardima.
Elettrico d.o.o © 2013